De Reje betekent: De reden.
De vraag naar het waarom.
Waar komt de onweerstaanbare behoefte vandaan om te zingen?
Om het al zingend ergens over te hebben, je aan de wereld mede te delen.
We nemen het publiek mee naar de krochten van mijn muzikale historie.
De Reje is het verhaal van een Limburgse jongen die opgroeit in een rebels gezin met een zingende moeder. De Reje vertelt hoe ik als kind onder tafel naar haar gezang luisterde, sentimentele verhalende liedjes waarbij ik soms moest huilen.
Later waren in de vriendenkring rock en blues de norm, John Mayall, Jimi Hendrix, The Cream en Frank Zappa. Ik leerde dat ook waarderen, maar stiekem waren Boudewijn de Groot en Jaap Fischer favoriet.
Dat wilde ik ook en ik kocht een gitaar.

De Reje is het eerste programma van Jan Schroën en Fer Koolen dat in december 2019 het licht zag. We speelden het echter maar 3 keer, twee keer in het Kapelhuis in Thorn en een keer in theater De Garage in Venlo.
Toen brak de coronacrisis uit en werden alle voorstellingen opgeschort of geannuleerd.

We zijn blij dat we nu de kans hebben om dat materiaal toch weer te gaan spelen, zij het in een wat ingedikte vorm. Twee keer 40 minuten werd een uur zonder pauze.
We spelen deze voorstelling tijdens het Oerol Festival op Terschelling op een bijzondere locatie, het Bijenpark Terschelling in Midsland.
Eigenaar Klaas heeft daar een imkerbedrijf met 40 bijenvolken, produceert er diverse soorten heerlijke honing, maar geeft ook informatie en scholing over het imkervak.
Naast het gezoem van de bijen zijn deze zomer dus ook liedjes en verhalen te beluisteren op Bijenpark Terschelling in Midsland.
De voorstellingen vinden plaats op:

Maandag 10 juni
Dinsdag 11 juni
Donderdag 13 juni
Vrijdag 14 juni

Alle voorstellingen beginnen om 15.00 uur. Entree € 12,00
Reserveren via: